Kalcikinon Liquid, skystas maisto papildas kalcio įsisavinimui (150ml)
7.31€ 12.18€
Kalcis, vitaminas D ir fosforas padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę.
Vitaminas K padeda palaikyti normalią kaulų būklę.
Vitaminas D padeda palaikyti normalią kalcio ir fosforo absorbciją ir (arba) įsisavinimą bei normalią kalcio koncentraciją kraujyje.
Nuolaida galioja tik kovo mėnesį
Paskubėkite įsigyti!
Problematika ir kalcio papildų vartojimo svarba
Stipriems kaulams ir dantims bet kuriame amžiaus tarpsnyje labai svarbu gauti pakankamai kalcio, vitaminų D3, K2, fosforo bei užtikrinti tinkamą šių medžiagų įsisavinimą:
- Vaikams, ypač spartaus jų augimo metu: kalcis reikalingas, kad jų kaulai augtų sveiki, vitaminas D ir fosforas – kad normaliai vystytųsi.
- 50 metų ir vyresnėms moterims: kalcis padeda lėtinti moterų po menopauzės kaulų mineralinio tankio mažėjimą. Mažas kaulų mineralinis tankis yra lūžių dėl osteoporozės rizikos veiksnys. Teigiamas poveikis gaunamas kasdien suvartojant mažiausiai 1200 mg kalcio iš visų šaltinių.
- Visiems žmonėms: kalcis, vitaminas D ir fosforas padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę, vitaminas K – normalią kaulų būklę, vitaminas D – normalią kalcio ir fosforo absorbciją ir (arba) įsisavinimą bei normalią kalcio koncentraciją kraujyje.
Tačiau yra tokių situacijų, kai dėl virškinimo ar medžiagų įsisavinimo problemų žmogus negali gauti pakankamai kalcio ir kitų būtinų jo įsisavinimui medžiagų, arba negali papildomai vartoti maisto papildų, nes kalcio kapsulės, tabletės yra per didelės, bijo jas ryti, ar prarijus jaučia lyg jos būtų užstrigusius stemplėje. Tuomet tokiems asmenims galime pasiūlyti puikią išeitį – Kalcikinon Liquid, skystą mikronizuotą kalcį su vitaminais K2, D3 ir fosforu.
Kalcikinon Liquid – skystas kalcis su vitaminais D3, K2, fosforu papildo mitybą kaulams ir dantims reikalingomis medžiagomis. Skysta mikronizuota kalcio forma garantuoja geresnį, greitesnį kalcio įsisavinimą. Kalcikinon Liquid yra švelnaus persikų skonio, malonios, lengvos tekstūros, neturi kreidos skonio, nepalieka poskonio. Patiks tiek vaikams nuo 3 metų, tiek suaugusiems. Kalcikinon Liquid paprasta ir lengva vartoti – vaikams tik 1 arb. šaukštelis, suaugusiems – 2.
Kalcikinon Liquid sudėtis
Kalcikinon Liquid 10 ml (2 arb. šaukšteliuose) yra tai, ko reikia kaulams ir dantims:
- optimalaus kalcio kiekio – 600 mg;
- didesnio vitamino D3 kiekio – 1000 TV;
- ypač svarbaus kaulams vitamino K2 – 75 µg;
- fosforo – 300 mg.
5 ml (1 arb. šaukštelis) | 10 ml (2 arb. šaukšteliai) | |
Kalcis | 300 mg (37,5 %*) | 600 mg (75 %*) |
Fosforas | 150 mg (21,4 %*) | 300 mg (43 %*) |
Vitaminas K2 | 37,5 µg (50 %*) | 75 µg (100 %*) |
Vitaminas D3 | 12,5 µg (500 TV) (250 %*) | 25 µg (1000 TV) (500 %*) |
Sudedamosios dalys: vanduo, mikronizuotas kalcio fosfatas (ortofosforo rūgšties kalcio druskos, emulsiklis – sojų lecitinas), stabilizatorius – ksilitolis, rūgštingumo reguliatorius – citrinų rūgštis, tirštiklis – ksantano derva, natūrali persikų kvapioji medžiaga, konservantai – kalio sorbatas ir natrio benzoatas, menachinonas-7 (vitaminas K2), cholekalciferolis (vitaminas D3).
Kalcis yra mineralinė medžiaga, gyvybiškai būtina organizmo gyvybinėms funkcijoms. Kalcio organizme yra daugiausia iš visų mineralinių medžiagų. Apie 99 % viso žmogaus kūne esančio kalcio yra saugoma kauluose ir dantyse. Kalcis svarbus normaliam vaikų kaulų, dantų vystymuisi bei suaugusių žmonių kaulų, dantų būklei palaikyti
Daugiausia kalcio su maistu organizmas pasisavina iš pieno produktų, rupaus malimo miltinių produktų, mineralinio vandens, kai kurių vaisių bei daržovių.
Per dieną žmogus turi gauti apie 1000 – 1300 mg kalcio. Didžioji dalis (apie 800 mg) kalcio gaunama su maistu, likusi dalis – iš osteoklastų ardomo kaulo.
Jei žmogaus mityba nevisavertė ir trūksta kalcio, organizmas, siekdamas išlaikyti reikalingą kalcio kiekį kraujyje, jį ima iš kaulų, todėl kaulų masė pradeda mažėti.
Gydytojai įspėja: per didelis kalcio kiekis, ypač esant vitamino K2 trūkumui, gali pakenkti širdies kraujagyslių sistemai (vystosi kraujagyslių kalkėjimas). Todėl kalcio vartojimas turi būti optimalus – per dieną iš visų šaltinių suaugęs žmogus turi gauti apie 1000-1300 mg kalcio.
Vitaminas D yra riebaluose tirpus vitaminas. Plačiausiai žinomos dvi vitamino D formos: augaliniame maiste randamas vitaminas D2 (ergokalciferolis) bei vitaminas D3 (cholekalciferolis).
Vitaminas D3 gali būti sintetinamas žmogaus odoje, epidermio gilesniuosiuose sluoksniuose, veikiant ultravioletiniams (UV-B) saulės spinduliams. Taip pat vitamino D3 galima gauti iš gyvulinės kilmės maisto produktų. Tačiau natūraliuose produktuose vitamino D3 kiekiai nėra dideli. Daugiausia vitamino D3 randama riebioje žuvyje (lašišose, silkėse, unguriuose), kiaušinio trynyje, kepenyse, svieste, sūryje.
Teigiama, kad įprastinė vakarų šalių dieta dažnai pilnai neužtikrina organizmo vitamino D3 poreikių. Tik šiaurės kraštų žmonės, kurie valgo daug žuvies, ruonių ar banginių mėsos bei jų riebalų, gauna pakankamą vitamino D3 kiekį su maistu.
Vitamino D3 atsargos žmogaus organizme (odoje, raumenyse, riebaliniame ir kituose audiniuose) nėra gausios. Teigiama, kad vitamino D3 stokoja 3 iš 4 LT gyventojų.
Vitamino D3 trūkumą suaugusiems žmonėms taip pat gali lemti genetiniai veiksniai, mitybos įpročiai, saulės spindulių trūkumas bei sergamumas kai kuriomis kepenų, inkstų, žarnyno ligomis.
Vitaminas D3 dalyvauja daugelyje organizmo reakcijų, svarbus kaulų bei dantų formavimosi procese, nes padeda organizmui pasisavinti kalcį ir fosforą, palaiko normalią kalcio koncentraciją kraujyje.
Nesant organizme pakankamai vitamino D3, pasisavinama tik apie 15 proc. kalcio ir apie 60 proc. fosforo, todėl vitaminas D3 būtinas normaliam kaulų bei dantų vystimuisi, augimui bei jų būklės palaikymui.
Vitamino K atsargų organizmas nekaupia. Kepenyse ir kauluose aptinkamas tik nedidelis šio vitamino kiekis, kurio organizmo reikmėms pakanka keletui dienų.
Vitaminas K yra dviejų formų: vitaminas K1 randamo augaluose ir vitaminas K2 randamo mėsoje, kiaušinio trynyje ir pieno produktuose. Daugiausiai vitamino K2 yra japoniškame į minkštą sūrį panašiame maisto produkte natto, kurio skonis patiktų tikrai ne visiems. Vitaminą K2 taip pat sintetina tam tikros plonųjų žarnų bakterijos pačiame organizme, bet šis susintetintas kiekis nėra didelis.
Vitamino K2 organizme gali trūkti, esant sutrikusiam virškinimui (ypač dėl ilgalaikio antibiotikų vartojimo). Be to, šio vitamino dažnai tiesiog nepakankamai gaunama su maistu.
Vitaminas K2 yra reikalingas tinkamam kalcio paskirstymui organizme, tai yra vitaminas K2 įtvirtina kalcį kauluose, dantyse ir neleidžia „nusėsti“ kraujagyslėse. Tai yra trūkstant vitamino K2, kalcį prisijungti gebantis baltymas osteokalcinas tampa neaktyvus, todėl sutrinka mineralizacijos procesai kauluose, dalis kalcio gali imti kauptis kraujagyslėse.
Paskutiniu metu atlikta daugybė įvairių studijų, kurios atskleidė, kad vitamino K2 trūkumas ne tik didina kaulų lūžių riziką vyresniame amžiuje, bet ir yra tiesiogiai susijęs su padidėjusia širdies kraujagyslių ligų rizika.
Fosforas yra vienas iš labiausiai paplitusių elementų žemėje, dažniausiai randamas kaip fosfato jonas. Maiste fosforo daugiausia yra piene, sūriuose, varškėje, varškės sūriuose, mėsoje, žuvyje, grūduose, ankštinėse daržovėse, riešutuose, žirniuose.
Fosforas yra struktūrinis kaulų ir dantų komponentas, padeda palaikyti normalią kaulų bei dantų būklę, yra reikalingas, kad vaikų kaulai normaliai augtų ir vystytųsi. Fosforas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą. Jis labai svarbus sportuojant ar užsiimant aktyvia fizine veikla, nes formuoja raumeninį audinį, dalyvauja medžiagų apykaitos procesuose.
Sutrikus fosforo apykaitai, greičiau susergama rachitu, kraujagyslių ateroskleroze, jaučiamas nuovargis, protinis ir fizinis nedarbingumas.
Literatūros sąrašas
- Asakura H., Myou S., Ontachi Y., et al.: Vitamin K administration to elderly patients with osteoporosis induces no hemostatic activation, even in those with suspected vitamin K deficiency. Osteoporos Int 2001, 12:996-1000.
- Bügel S. Vitamin K and bone health. Proc Nutr Soc. 2003 Nov;62(4):839-43.
- Center J.R., Nguyen T.V., Schneider D, et al.: Mortality after all major types of osteoporotic fracture in men and women: an observation study. Lancet 1999, 353:878-882.
- Dietary Supplement Fact Sheet: Calcium”. Office of Dietary Supplements, NIH. http://ods.od.nih.gov/factsheets/calcium/. Retrieved 31 October, 2012.
- Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Committee to Review Dietary Reference Intakes for Vitamin D and Calcium. Food and Nutrition Board. Institute of Medicine of the National Academies. The National Academies Press. http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=13050&page=1. Retrieved 30 October, 2012
- European Food Safety Authority (EFSA) Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA) (2008). “Scientific substantiation of a health claim related to calcium and vitamin D and bone strength pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006”. EFSA Journal 2008; 828: 1-13.
- European Food Safety Authority (EFSA) Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). “Scientific opinion of the substantiation of a health claim related to calcium and vitamin D and maintenance of bone (ID 350) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006”. EFSA Journal 2009; 7 (9): 1272.
- European Food Safety Authority (EFSA) Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). “Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin D and maintenance of bone and teeth (ID 150, 151, 158), absorption and utilisation of calcium and phosphorus and maintenance of normal blood calcium concentrations (ID 152, 157), etc., pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006”. EFSA Journal 2009; 7 (9): 1227.
- European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion in relation to the authorisation procedure for health claims on calcium and vitamin D and the reduction of the risk of osteoporotic fractures by reducing bone loss pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/20061. EFSA Journal 2010; 8(5):1609
- European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to calcium and maintenance of normal bone and teeth (ID 2731, 3155, 4311, 4312, 4703) etc., pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2010;8(10):1725
- European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin K and maintenance of bone (ID 123, 127, 128, and 2879), blood coagulation (ID 124 and 126), and function of the heart and blood vessels (ID 124, 125 and 2880) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/20061. EFSA Journal 2009; 7 (9): 1228
- European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to calcium and maintenance of bones and teeth (ID 224, 230, 231, 354, 3099), etc., pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2009; 7(9):1210
- Facts and statistics about osteoporosis and its impact. International osteoporosis foundation (IOF) site. http://testsite.iofbonehealth.org/docs/facts-and-statistics.html. Retrieved 5 November, 2012.
- Holick MF. Vitamin D Deficiency. The New England Journal Of Medicine. 2007; 357:266-81.
- Iribarren C, Sidney S, Sternfeld B, Browner W.S. Calcification of the Aortic ArchRisk Factors and Association With Coronary Heart Disease, Stroke, and Peripheral Vascular Disease. JAMA. 2000;283(21):2810-2815
- Iwamoto J, Takeda T, Sato Y. Menatetrenone (vitamin K2) and bone quality in the treatment of postmenopausal osteoporosis. Nutrition Reviews. 2006 Dec;64(12):509-17.
- Iwamoto J, Takeda T, Sato Y Effects of vitamin K2 on osteoporosis. Current Pharmaceutical Design. 2004;10(21):2557-76.
- Miller JZ, Smith DL, Flora L, Slemenda Ch, Jiang X, Johnston CC. Calcium absorption from calcium carbonate and a new form of calcium (CCM) in healthy male and female adolescents. American Society for Clinical Nutrition. Am J Clin Nutr 1988;48:1291-4.
- Schurgers LJ, Dissel PE, Spronk HM, Soute BA, Dhore CR, Cleutjens JP, Vermeer C. Role of vitamin K and vitamin K-dependent proteins in vascular calcification. Zeitschrift für kardiologie. 2001;90 Suppl 3:57-63.
- Schurgers LJ, Teunissen KJF, Hamulyák K, Knapen MHJ, Vik H, Vermeer C. Vitamin K–containing dietary supplements: comparison of synthetic vitamin K1 and natto-derived menaquinone-7. Journal of American Society of Hematology. Published online before print December 7, 2006.
- Shiraki M, Shiraki Y, Aoki C, Miura M. Vitamin K2 (menatetrenone) effectively prevents fractures and sustains lumbar bone mineral density in osteoporosis. Journal of Bone and Mineral Research. 2000 Mar;15(3):515-21.
- Straub DA. Calcium supplementation in clinical practice: a review of forms, doses, and indications. Nutr Clin Pract. 2007 Jun;22(3):286-96.
- Yamaguchi M, Sugimoto E, Hachiya S. Stimulatory effect of menaquinone-7 (vitamin K2) on osteoblastic bone formation in vitro. Mol Cell Biochem. 2001 Jul;223(1-2):131-7.
- Yamaguchi M, Uchiyama S, Tsukamoto Y. Inhibitory effect of menaquinone-7 (vitamin K2) on the bone-resorbing factors-induced bone resorption in elderly female rat femoral tissues in vitro. Mol Cell Biochem. 2003 Mar;245(1-2):115-20.
- Yonemura K, Fukasawa H, Fujigaki Y, Hishida A. Protective effect of vitamins K2 and D3 on loss of bone mineral density in the lumbar spine. American Journal of Kidney Diseases. 2004 Jan;43(1):53-60.
Kalcikinon Liquid vartojimas, informacinis lapelis
Kalcikinon Liquid rekomenduojama gerti:
- vaikams nuo 3 metų – po 5 ml,
- suaugusiesiems – po 10 ml.
Antroje dienos pusėje, valgio metu.
Įspėjimai:
Neviršyti nustatytos rekomenduojamos paros normos. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
Labai svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Vartojantiems vitamino K antagonistus prieš šio maisto papildo vartojimą pasitarti su gydytoju.
Laikyti sausoje, tamsioje vietoje, ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 2 mėn.